Bitter

Da var tiden endelig kommet for å smake på vår sagnomsuste bitter.  Til tross for at bitter er en av mine absolutte favoritter har vi, tro det eller ei, først brygget bitter nå etter to og et halvt år med brygging. Den  ble starten på det vi kaller prosjektet «svake øl» ettersom vi var så lei av å bli brisne av å ta én øl, og med en alkoholprosent på bare 3,4% legger denne øllen seg bakerst i rekken av de tradisjonelle britiske bitterne.

Ølen er brygget med kompleks maltsammensetting bestående av fem maltsorter og humle blant annet bestående av en lokalgrodd variant fra Tautra i Nord-Trøndelag, som vi fikk av Jørn på Klostergården. Dette er ikke den beste bitteren jeg har smakt, men til å være den aller første kan man ikke si seg annet enn middels fornøyd.

Smaking

Aroma: Mild med noe maltsødme. Gressaktig humle. Alkoholsk.

Utseende: Lys kobberaktig farve med fin luftig skumtopp. Klar.

Smak: Frisk og mild. Melen maltsmak med medium til lav sødme. Moderat fyldig maltet ettersmak med en moderat bitterhet i avsluttningen.

Munnfølelse: Melen og noe vassen. Lett karbonert.

Totalvurdering: Savner mer humle i aromaen. Ellers en behagelig og forfriskende lettdrikkelig øl.

Forbedringspotensiale: Mer aroma-/smakshumle.  Høyere FG for mer munnfølelse. Oppjustering av mengden krystallmalt.

Last ned oppskriften (PDF).

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *