Havrestout

En havrestout skiller seg fra andre stouter hovedsakelig gjennom at den er mildere i både alkohol og smak. Særlig er bruken av røstet malt noe redusert slik at smaken av denne ikke tar helt overhånd som en konsekvens av at maltprofilen generelt er godt tonet ned. Stouter har ofte en tendens til å bli et lite måltid i seg selv, og det var det vi ønsket å unngå med vår havrestout.

Ved å tilsette havre i oppskriften oppnår bryggeren en silkemyk munnfølelse uten at smaken påvirkes i noen særlig grad. Dette må jeg si at vi har fått til i stor grad og resultatet er en godt drikkbar stout som vi gjerne brygger en gang til.

Smaking

Aroma: Mildt aroma av ristet malt med svake innslag av sjokolade.

Utseende: Så godt som svart, med rødskjær i kantene når den holdes opp mot lyset. Lysebrunt tett skum, men noe dårlig skumfasthet.

Smak: Mye det samme som aromaet, altså ristet malt med hint av sjokolade. Medium tørr, smaker en del tørrere enn en FG på 1.018 skulle tilsi. Medium til kraftig bitterhet i avslutningen.

Munnfølelse: Silkemyk og fyldig, relativt lavt karbonert.

Totalvurdering: Veldig fin havrestout som kanskje kan defineres nærmere en dry stout. Veldig typeriktig munnfølelse og en god balansert ristet karakter.

Forbedringspotensiale: Alt i alt er vi veldig fornøyd, men skumfastheten kunne vært bedre.

Last ned oppskrift (PDF)

En tanke om “Havrestout

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *