Den ambisiøse søndag

Dagens bryggedag er en av de mer ambisiøse, med brygging på to bryggerier samtidig som vi lager lammesteik med fløtegratinerte poteter. Sånn ser det ut på kjøkkenet da:

Men koselig! Spesielt Fredrik er meget fornøyd med at det skjer mye og at det er mye å gjøre! På Speidelen lages det en Porter som er en retenkning av vår tidligere Porter med en mye enklere oppskrift. Bryggeri nummer to er noe Fredrik har lagd for å gi bort til sin bestefar. Det er en kjøleboks til mesking med pumpe som sender ølen gjennom en spiral i en kjele for å beholde riktig temperatur gjennom hele meskinga. (Arne Martin sier: HERMS) På dét brygges en bitter. Etter dagens brygging er vi helt tomme for malt!! Krise! Heldigvis kommer OlaB med ny forsyning på fredag. (Pjuh…!)

Drikke

Det vi har i glasset i dag er Imperial Folköl, Baby Hobbit, ESB og testing av Wit. Imperial Folköl er batch nummer én på kjøleboks-utstyret, og det ble hele 6,5 liter! (Selve navnet er noe jeg ville sagt var en «øl», ettersom en sterk svak øl bare blir en øl..!) (Imperial Folköl er forøvrig noe i retning av en imperial IPA, brygget med Svalöf Mauritz.) Baby Hobbit er testbrewet til «Hairy Hobbit» som vi skal stille med som publikumsfavoritt på NM i Oslo neste helg. Det er en honning-IPA, og lillesøstra til Hairy Hobbit. (Litt uenighet her nå; lillesøster eller datter. Uansett feil, ettersom Baby Hobbit er født FØR Hairy Hobbit…) Baby Hobbit stilte vi med på hjemmebryggfestivalen her i Trondheim forrige helg, men den vant ingenting. Det gjorte derimot Fjos, eller Einar som vi har døpt den om til! Dobbel prisvinner tilogmed! Den som var så overkill på ALLE måter! Anders har gjort oss den ære å skrive et dikt til Einar.

Ode til Einar.
Einar du Einar
Eg saknar deg
Sjølv om dei siste
Dråpane
Framleis er
Att
Er det jo ikkje
Meir
Etter det
Då er det
Tomt
– Anders Småsund, 20©®™11

Mat

Dagens middag er lammesteik! Vi måtte ha mat, og jeg og Fredrik hadde ei lammesteik i fryseren. Tada! Arne Martin og jeg hogga hull og putta i hvitløksfedd og krydra med salt, pepper, rosmarin, oregano og timian. Det ble putta i en stekepose sammen med mer hvitløksfedd og lime, og sto på 130 grader i noen timer, til den var 70 grader i midten. Resultat: «Et utradisjonelt valg» – Arne Martin. «Det er ikke kylling, da…» – Veronica. «Jeg synes det her var dritgodt, jeg» – Fredrik. «Lam er digg!» – Anders. Alle var enige om at det var godt, og det er jo siste fellesbryggedag før påske, så da er lam lov.

Ellers må det nesten nevnes at det har blitt VÅR i Trondheim! Veronica, Anders og undertegnede gikk tur ute i finværet tidligere i dag – superdeilig! Se!

Og vi kjøpte IS. Den ble servert med Dr. Pepper. Jeg var skeptisk, men det var jo helt utrolig godt!

Og alle var enige om at det hadde vært en fin dag.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *