Den store pilstesten

Er vi så gode på øl som vi vil ha det til? Klarer vi egentlig kjenne forskjell på Tuborg, Dahls og Pilsner Urquell? Vi skal alle på øldommerkurs i slutten av oktober, og nå legger vi oss i hardtrening. Vi gikk til innkjøp av ti butikkpils og gikk frem med friskt mot, gaffateip og plastglass.

(Playlist: Mike Oldfield – Tubular Bells.)

Ti pilsnere på en snor

For å gjøre det så blindt som mulig med bare tre testere, putta vi først ølen i ti like glass. Så snudde vi andre oss rundt mens Arne tilordnet et tall til hvert glass, og skrev det ned i bokji og på gaffateip på glassene. Når det var gjort, tok Fredrik og tilordnet en bokstav til hvert tall og skrev bokstaven på en ny gaffateip oppå tallet, og plutselig visste ingen hva som var hva!

Vi satte opp øldommerskjema på storskjermen for å få litt inspirasjon og veiledning og satte i gang med øl A.

AAAAAAA

Vi fant fort ut at industripils ikke er enkelt å bedømme. God pys, riktig farge, osv har de jo alle sammen.

Innen øl fire (eller øl D, som ikke nødvendigvis er 4…) kom gutta allerede med morsomheter som «Jøss, den minner veldig om…en pils!» «Ja, den er litt pilsk.»

Når vi kom til øl F (for Fredrik) var det på tide med ny plate.

(Playlist: Mike Oldfield – Den vi alltid hører på når vi kjører til Tautra. (aka Incantations))

For hver øl hvor jeg skriver noe nedlatende, tenker jeg «hva om det er Pilsner Urquell jeg slår ned på nå?» Det hadde vært litt dumt, da. Vi diskuterer ikke det vi skriver før vi har gått gjennom alle, så det er vanskelig å vite hva de andre tenker.

Viktig å spise Kapteinkjeks og drikke vann mellom slagene!

Oh captain my captain

Øl I: «Svak aroma av Kapteinkjeks» – Arne Martin

Arne vant, for han kom helt til siste ølen før han måtte tisse.

Jeg gjetta riktig på Dahls!

Kveldens vinner: Urquell. Dahls(!) på andreplass, og Lade Gaards Pilsner [sic] på tredje.

Kveldens taper: Ringnes. Det var den vi var mest enige om også.

Douze points por Beer!

Og alle var enige om at ingen har lyst til å se dommerskjemaene våre.

3 tanker om “Den store pilstesten

  1. Jodhpur is a city in the Thar Desert of the northwest Indian state of Rajasthan. Its 15th-century Mehrangarh Fort is a former palace that’s now a museum, displaying weapons, paintings and elaborate royal palanquins (sedan chairs). Set on on a rocky outcrop, the fort overlooks the walled city, where many buildings are painted the city’s iconic shade of blue.

    Jodhpur

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *