Nei og nei

Også vi som syntes vi lå så godt an.

Kortversjonen

Det blir ingen øl fra oss i flaskekonkurransen i NM i år.

Langversjonen

Kom ned i kjelleren på onsdag ettermiddag for å flaske de ølene vi skulle sende inn til NM. De hadde stått til karbonering på fat i noen dager. Til min store forskrekkelse oppdaget jeg at manometrene på CO2-tanken viste 0 bar, og det var ikke trykk på noen av fatene. Vi hadde en bitteliten lekkasje i CO2-fordeleren som hadde gjort at all gassen langsomt hadde forsvunnet, og det var én dag igjen før innsendingsfristen løp ut.

Etter en serie med lettere desperate telefonsamtaler klarte vi å få låne en gassflaske, og CO2 ble iherdig ristet inn i alle fatene. «Dette må da holde», tenkte vi i vår dårskap. Virkeligheten skulle vise seg å være mer problematisk.

Når torsdagen kom og tiden igjen til innleveringsfristen krøp ned mot noen få timer, prøvde vi å tappe litt øl for å se hvordan vi lå an og resultatet var knusende. Bare skum skum skum. Vi fylte gjæringsspann med snø og vann og satte fatene oppi, for å se om vi fikk kontroll på skummet, men det var fåfengt. Selv etter flere timer var det bare skum som kom ut av beergun-en. Vi ble nødt til å gråte noen bitre tårer og innse vårt nederlag.

I fjor hadde vi ikke forberedt oss skikkelig til NM – det kom veldig brått på og vi ble bare nødt til å sende inn det vi hadde, som resulterte i svært dårlige plasseringer. I år var vi mye bedre forberedt, og hadde brygget flere øl så de skulle vært helt ferske ved innsendingen. Dette gjør hele episoden enda mer ergerlig.

Vi får satse på å komme sterkere tilbake i publikums favoritt den 24. mars.

En tanke om “Nei og nei

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *